5 Ocak 2009 Pazartesi

CIIIISSSS ELİM YANDI , VAZGEÇTİM...

Oksalit asit uygulaması yaptıgım gün jelatınle üstünü örttüğüm kovanlara bakmadan yapamadım.örtü tahtasını kaldırdıgımda bu şekilde görünüyordu,kovan nem yapmıştı hatada ısrar etmenin bir manası yoktu. Onun için jelatinleri alıp kovan musluklarını (m.yükselden ögrendim,bana bu isimters gelsede alışacagım galiba) büyülttüm içerideki nemi boşaltsın diye.

Tabi bu arada
beni kasım ayında yorum atarak uyaran Yusuf Şimşek ve Tuncay Hadise'nin kulaklarını çınlattım.Hani çocuklukta elleme oglum yanarsın diye büyüklerimiz uyarır yanan soba için.ille elliyecegiz ve elimizi yakacagız,ama uyardıkları için temkinli olmanın verdiği durum elimizin az yanmasını saglar.Benimkiside öyle oldu.BÖYLE DOSTLARA CAN KURBAN....


Kuvetli kovanın örtü tahtasının ön kısmı,daha doğrusu jelatini açık bıraktıgım kovanın ön tarafının üst kısmı,orasıda nem yapmıştı,kovanı açtıgımda örtü tahtası bu durumda idi.
Bu zayıf kovanın durumu,buda arka tarafında görüldüğü şekilde nem yapmıştı.

2 yorum:

TUNCAY HADİSE dedi ki...

SADETİN ABİ,
SANA ACİZANE BİR ŞEY DAHA HATIRLATMAK İSTERİM (BUNLARDA AMMA ÇOK BİLMİŞ DEME ACEMİYİZ AMA BU DAMDAN DÜŞTÜK ABİ);
BU KOVANLARIN DİP TAHTALARINI KONTROL ETMENİ ÖNERİRİM,ÇÜNKÜ GEÇEN YIL BİZİMKİLERE NAYLONDAN DEĞİLDE HAZIR KEKİN ERİMESİNDEN VE NEMDEN DİP TAHTASI BARDAK BARDAK SU DÖKMÜŞ GİBİYDİ VE ÖLEN ARILAR DİBE YAPIŞIP TABAKA OLUŞTURMUŞ VE DİĞERLERİ ATAMADIĞINDAN GİRİŞ DELİĞİ İÇERİDEN NERDEYSE TIKANMIŞTI.DİP TAHTASIDA MÜTHİŞ KÜFLENMİŞTİ.
ÇERÇEVELERİN OLMADIĞI BÖLÜMÜ ÖNCE SPATULA YARDIMI İLE KAZIYARAK SONRADA KURU BEZLE TEMİZLEYEREK GİRİŞİDE TEMİZLEYİP RAHATLATTIM İLK FIRSATTA(HAVA SICAKLIĞI 15 C OLDUĞUNDA KOVANI DEĞİŞTİRDİM.
SİZDE OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM ÇÜNKÜ KOVANLARI DIŞARDA KIŞLATIYORSUNUZ,HAVA SİRKÜLASYONU İYİDİR.BİZİMKİLER İÇERİDE İDİ.AMA MUTLAKA BU DURUMDA BİRİLERİ VARDIR BELKİ FAYDAMIZ OLUR DİYE YAZDIM.
SAYGI VE SELAMLAR.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Sadettin abi bu şekilde su yoğunlaşması,kovanın her tarafında aynı izalosyon olmadığından oldugu ortaya çıkmış bulunuyor.Yanlar iyi,üst taraf zayıf,iyi izole edilmediği için bu şekil hava içindeki su yogunlaşıp birikiyor.Yani Almanyada kovanların örtüsünün üstünde kopük veya strafor dedigimiz malzemeler var.Bir iki kovana naylonun ürtüne 2 cm.kalınlıgında köpük koy o yogunluk kalmıyor.Muhteşem abi dediğim sistemi kutulara uyguladı su buharı birikmiyor artık.

Benim şu an oturdugum evdede aynısı oluyor,kuzeye kalan duvarda izole yok dışardan, içerdende duvardan su akıyor.Bu ısı degişikliginden kaynaklanıyormuş.Kuzeye kalan duvarda hem izole yok hemde yan taraf arsa,başka duvarlardan niye su akmıyorda oradan akıyor.Bunun yağışlada alakası yok,soguk havada,evinin içindeki su gidip oryada yogunlaşıp yağmura dönüşüyor.Heralde anlatabilmişimdir.