21 Kasım 2008 Cuma

KIŞA HAZIRLADIGIM,KÜPLÜ' deki arılıgım.


Bu gun arılarımın yanına gıttim,son kontrolleri yaptıktan sonra bı fotograf karesıyle arılarımı görüntüledim.

Nerde o baharın canlı hali.


Bekir'in keçilerinin yiyip bitirdigi,nerdeyse bozkıra çevirdigi yamaçlar.(hayvanları seven bir insanım,keçilerin yaptıgına şahit olduktan sonra tamamen keçi düşmanı oldum)

KIŞLIK KANTAR






Arıları kışa hazırladıktan sonra,busene ilk defa bır arının altına kantar koydum.(ben bu kantarı bal zamanı kullanıyordum)




Altı çerçeve arılı,bu senenin anası olan bir kovan 39 kg ile kışa girdi. bakalım kış sonuna kadar ne kadar eksilecek?

18 Kasım 2008 Salı

2008 KIŞ HAZIRLIGIM

Daha önceki yıllar arılarımın balını alınca,soldan iki çerçeveyi alıp,hem şerbetlige yer açıyordum ,hemde kovanı daraltarak kışa hazırlıyordum.

Varrova ilaçlaması ve şerbet vermek bittikten sonra,kasım ayında arılı çercevelerin üzerini,pamuklu kalın bir bez ile sarıyordum. yaza bu şekilde çıkarıyordum.

Bu sene ise,pamuklu bezi yandaki çerçevenin üzerine sarıp bölme tahtası yaptım.arıların üzerini önce jelatinle sardım daha sonra şeker çuvalını keserek,battaniyeye sarar gibi sardım arıları.

(kış aylarında,çuvalı kaldırarak jelatinin altındaki arıların durumunu merak ediyorum)

17 Kasım 2008 Pazartesi

SANAL DÜNYADA ÖGRENDİKLERİMİ UYGULAMA.

Ali Şekerli blogundan ögrendigim,
invert şurp tarifine göre uzun ugraş
sonunda yapmayı basardım ve
görüldü şekılde arılarımı kısa hazırladım. Mehmet yüksel'den gördügüm jelatınlede arıların üzerini örterek,şerbet vermede
büyük kolaylık sagladım.

SANAL DÜNTADA ÖGRENDİKLERİMİ,UYGULAMA.


EYLUL 2008 ayından itibaren ilk olarak formik asıtle varrova mücadelesi yaptım,netice beni cok korkuttu,kuluckalık alt tahtasına koydugum beyaz kagıt üzerindeki varrovaları görünce.15 gün sonra perızin yaptım,daha sonrada bavyerol şerıtlerını taktım.bu kadar mücadeledn sonra kovanlarda varrova denen asalak kalmamıstır isallah.


+