31 Aralık 2008 Çarşamba

PANİK ATAK

Merhaba arı dostları,şu iki üç gündür sizlerin güncellenen bloglarınızdakıleri okuduktan sonra başladı panik atak durumum.Kimi arkadaş kartopundan bahsediyor,bi arkadaşında kovanın içinden nemli su çıkıp buz tutuyor,bakanın balkon sosyetesi yavru atıyor.

İster istemez strese giriyorsun,benimkiler nedurumda diye.bu gün saat 12,oo sıraları arılıga geldim,ortalık tamamen sessiz bir ortamdı.kovanların üzerindeki karda ne arı ölüsü gördüm,nede daha önceden ölen arıların bıraktıgı izleri.fotograflarını ondan tek tek cektım arı gruplarının.Merak adip bir iki kovanı tıklattım,içeriden uguldu gelince rahatladım.ortamın sıcaklıgını merak ettim ama yanımda derece yoktu,yakındaki benzınlige gidip bir arabanın derece göstergesinin resmini çektim.+4 C gösteriyordu.

Merak ettigim için yazıyorum,arıları dışarıda uçan arkadaşlar o an hava sıcaklıgını biliyorlarmı,daha gercekçi yorum yapılabilir diye düşünüyorum.

2008 BİZ ARICILAR İÇİN GÜZEL BİR YILDI,EKONOMİ İÇİN İSE UNUTULMIYACAK BİR YIL YAŞADIK,İŞALLAH 2009 HER YÖNÜ İLE ÜLKEMİZ İNSANINA DAHA MUTLU VE GELECEGE DAHA UMUTLU BAKACAGIMIZ ŞARTLARLA GELİR,DOSTLAR.....







29 Aralık 2008 Pazartesi

BİRİKMİŞ İŞLER




1992 Yılan beri kenara atıp bazen kullandıgım , dört yıldır ise hiç kulanamadıgım çerceveleri elden geçireyim dedim.Tabi bu arada , bi arkadaşın blogunda görmüştüm yabancı bir arıcının çerçeveleri saklama şeklini,bende aynısını uyguladım.
Zor olan ıse bir odayı onlara ayırmam,badana yapmam ve çerceveleri asacagım kasaları yapmam.bu arada bütün çerceveleri tek tek dzenfekte etmem ve suyla yıkamam.Bu kış gününde baya zorlandım ama sonunda deydi,ben bile beyendim çercevelerin duruşunu.Kayıp birbirinin açısını bozmuyorlar.
Düzeltmek için zaman harcamam şimdiden sonra.(Ben bu sanal alemi çok sevdim)


SEVGİLİ ARI DOSTLARI, YENİ YIL AİLENİZE MUTLULUK GETİRSİN , ÖNÜMÜZDEKİ SEZONDADA , AGZINIZDAN BAL AKSIN , PARMAKLARINIZ BAL TUTSUN , ARILARINIZ SEZONA KAZASIZ BELASIZ ÇIKSIN....

HEPİNİZE MUTLU YILLAR ...