16 Nisan 2009 Perşembe

FİDANLAR DİKİLDİ....


Selahattin GÜNEY Hocamın gönderdigi akasya,ıhlamur,kestane ve yabani kiraz fidanları,muhtarın kar kalktı toprak tava geldi foto gel fidanları dikelim diye haber göndermesi üzerine 15 nisan 2009 tarihinde köye giderek altta görüldügü şekılde dikildi.





Hayvanlar yemesin diye,tel örgü ile çevrili mezarlıga akasya fidanları dikildi,her eve dagıttıgım ıhlamur,kestane ve yabani kırazlar evlere dikildi.korunması ve sulanması kontrol altında olması için.






Yukarıda görüldügü gibi ekip çok güzel ve paylaşımlar tam yapılmıştı.






Önde fidan çukuru açan ekip,arkada Selim abim ve kardeşi fidanı diken ekip.




Selim abim fidanların daha ıyı tutması ve dibinin nemli olması için arpa tohumu attı diplerine.






Üzerine kaba bir toprak,ondan sonra çıkan toprak sıkıştırılarak atıldı,can suyu verildi.





Buradada bizim hacı,hep arka tarafı çekiyormuşum aldı eline fidanı bizide çek diye.









Bu fotografta görülen bitkiye bizim köylüler yılan bıcagı diyorlar,ayılar ılk baharda çıkan bu bitkiyi çok seviyorlarmış,mezarlık tel örgüyle çevrili olmasa çoktan yemiye gelirdi diyorlar.


İŞALLAH DİKTİGİMİZ FİDANLAR TUTAR,sulamak içinde damlama sistemi kuracagız,yakındaki köy çeşmesinin vanasına baglayıp kurak gunlerde sulamak için....

(Selahattın hocam çok kulakların çınlamıştır fidanlar dikilirken,seni çok andık)

5 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Sadettin abi öncelikle Allah sizlerden razı olsun işin en zor kısmını sizler üstlendiniz. Ekip tam ekip Allah hepsinden razı olsun, muhtarınıza ve emek veren herkese selam ve saygılarımı iletin lütfen. Gölgesinden, meyvesinden dalından her kim faydalanırsa onların duaları sizlerle ve fidanları temin eden Orman Bölge Müüdürümüz sayın Akif Yilmaz'a olsun. İnşallah seneye daha çok fidan dağıtacağım...

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Selahattin hocam,orman bölge müdürünüz Akif Yılmaz bey e muhtarın çok selamı var,seneye tutmıyanların yerine ıstiyor şimdiden sıraya girelim diye bana söylenip durdu,bende hepsi tutar işallah dedim.

Hocam o gun hakikaten çok güldük,fidanlar büyüdükten sonra insanın yatası gelir burada diye,zaten gidecegimiz yer orası olunca.
SAGLICAKLA KAL,TÜM GÜZELLİKLER SENİNLE OLSUN...

Mesologgi bee dedi ki...

HAPPY NEW YEAR 2010
And best results with honey produce

İRFAN CEYHAN dedi ki...

tebrik ediyorum cok guzel emeginize saglık topraklarımız col olmasın...

İRFAN CEYHAN dedi ki...

tebrik ediyorum cok guzel emeginize saglık topraklarımız col olmasın...