12 Mart 2009 Perşembe

BAL ve VARROVA kontrolü.


12 mart 2009 perşembe günü, yarından sonra havalar soguyacagı için arıların bal ve varrova kontrollerini yaptım. (beş gunlük hava tahmıni,sıcaklıkların çok düşecegını gösteriyor)

İki adet koloni kaybım var,biri anasızdı digeride yagma yapılmıştı.bal sıtokları gayet ıyı durumdaydı,80 kovandan 17 adetıne 1/1 şurup verdım.verdıgım şurubu teşvık maksadıyla degıl,fazla olarak verdım(yaklaşık 1,5 lıtre )kovan başına.

Varrova kontrolınde hiç varrova göremedim,sanırım ocak ayında yaptıgım oksalit asidin çok faydası olmuş.baharda yapmama gerek yok.




Arılarımın bal stokları çogunlukla bu şekilde,sonbahar beslemesının ıyı olması açlıktan arı kayıblarını sıfıra ındiriyor.arılarım çogunlukla 5 veya 6 çerçeve arılı (3 - 4 çerçeve yavrulu).daha kuvvetli olanlarıda var.bu çerçeve sag kenardaki en son çerçeve.




Bu çerçeve sagdan ıkınci çerçeve,merkez çerçevenin yanındaki çerçeve.







Merkaz çerçeve,22 ocakta gördügüm yavru durumu devam etmemiş.soguklardan dolayı arılarım yavruyu kesmış,dışarı çıkıp polen taşımaya başlayınca tekrar yavruya yatmış.önceki yıllardaki gibi polen bollugu yok arılarımda.

Sanırım sonbahar beslemesınde,yeni nesil yavru için kullandılar.





Merkez;çerçevenın yakından görünüşü

2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sadettin bey herşeyin istediğiniz yönde gitmesi güzel,bilinçli bakım ve mücadele iyi sonuçlar veriyor.Hiç olumsuzluk görmemeniz dileklerimle,kolay gelsin.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Maaşallah Sadettin bey çok güzel, eHer şey gönlünce olsun.

SAYGILAR