22 Şubat 2009 Pazar

Prof.dr.MUHSİN DOGAROGLU BOZÜYÜK'te


Konferansımız daha önce belirttigimiz saat olan 13.oo de saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başladı.




Arı ve arıcı dostlar adına kısa bir konuşma yaptım.(bilginin paylaşılmasından yana oldugumu ve benim bildiklerimi diger arıcı arkadaşlarımında bilmesi için ve 8 klğ dan ortalama bal üretimimizi 15 klğ a , 65 yılda ancak çıkarabilidigimizi ,bunun için zamanında kullanılacak bilgiye ihtiyacımız oldugunu bu bilgileride prof.dr.Muhsin Dogaroglu hocamızın bizlere anlatacagını,hocama Bozüyük 'e hiçbir maddi beklenti içinde olmadan geldigi için şahsım ve arı dostları adına teşekkür ettim.



Bana bu konferansın verilmesınde yardımcı olan emekli türkçe ögretmeni Sezai Gülcemal arkadaşımın,prof.dr.Muhsin DOGAROGLU hocamın kısa bir özgeçmişini okuduktan sonra hocamı ,arı ve arıcı dostlarını bilgilendirmek için davet etti.









Hocam konulara tam hakım bir durumda ve katılımcı arkadaşların anlıyacagı dilden anlatmıya başlayınca salondan çıt çıkmıyordu.




Katılımı bu kadar hakıkaten beklemiyordum,hele sabah kar yagışını görünce umutsuzluga kapıldıgım anlar oldu.

Hemen hemen tüm ilçelerden,bize en uzak olan ilçe Yeni pazar,ilçesidir 120klm yi karda kışta aşan arı dostları vardı.Eskişehir Mahmudiye ilçesinden Bünyamin kardeşimiz,Murat Akın ve Yalçın Toker arı dostları ile beni sabah çorbasında aradılar.geldiklerini nerede oldugumu sorduklarında içim baya ferahladı.












Hocam kendini kaptırmış okadar içten ve samimi anlatıyorduki bilgilerini,salondaki arı dostları hipnotizma olmuş gibi dinliyorlardı.Bu hipnotizma tam 4.5 saat sürdü dostlar,gelenlerin hepsi memnun bir şekilde ayrıldılar.Duyduklarını uygulamak için baharın çok çabuk gelmesini temenni ediyorlardı.
Bozüyük Ticaret ve Sanayi odası meclis başkanı olan arkadaşım Osman Tekeli konferans arasında hocamın kitabını aldı ve o kadar samımı anlatnızki kendimi bir arıcı adayı olarak gördüm,kitabınızıda o yüzden aldım diyerek işi oldugundan yarıda ayrılmak zorunda kaldı.





Konferans sonunda,hocamın Bozüyük' unutmaması için,osmanlı tugrası
hediye ettik.









İlçemizin kuruluşundan zamanımıza kadar tarihini ve sanayisini anlatan bir kitapta hediye ederek bizleri daha yakından tanımasını istedik.






Eskişehir arı yetiştiricileri birlik başkanı,Yusuf Çengel ve arkadaşları,Murat Akın hocam ve bana bu konferans sırasında emegi geçen arkadaşlarımla günü belgeledık.




İlçe tarım Müdürümüz Cemil Özocak ve misafirlerimiz



Toplantı sonunda kalan arkadaşlarla toplu olarak günü belgeliyen fotografımız.








Hocamı o akşamıda misafir ettik ve sabahı Benim çekirdek kadromdan Hasan Topal arkadaşımızın arılıgına götürdük hocamızı.






Arif Uysal kardeşim,konferansta duydukları yetmemiş abi yarın bende gelebilirmiyim,hocama soracaklarım var dedi.tabi bizde kırmadık gelebilirsin deyince erken saatte Bozüyük te idi.Gördügünüz gibi hocam boş kaldıkça hemen devreye giriyor,bilgi depoluyordu.






Arılıga gelınırde kapak açılmazmı vede orada fotograf çekilmezmi.






Hocam kendi kitabında ve konferans sırasında anlattıgı,kovan uçma deligi ustundeki havalandırmayı arkadaşımızın uyguladıgını görunce memnuniyetini belirtti.




Hasan kardeşimiz kendi imal ettigi polüretanlı altlıgı hocamıza anlatırken.





Hemen yakınında Sezai Gülcemal arkadaşımızın arılıgı var,onun arılarıda bizede ugrayın dercesıne ses çıkarıyorlardı.




Tabi onun arılarından bir tanesının kapagı açılıp bakıldı.





Kapagı açılan kovandan bir arı hocamın üzerine konunca,hemen eliyle ikiye ayırıp bagırsagına baktı.Durumu beyenmediki neyle besledigini sordu.aldımız cevaplar tamamen saglıklı cevaplardı.
Hocam salgı balı varmı kovanda deyince,iş aydınlıga kavuştu.Salgı balı ile arının saglıklı bir şekilde kışlayamıyacagı söyledikten sonra oradanda ayrıldık.
Yakınımızda bulunan Papila alabalık tesıslerini gezdikten sonra ,öglen yemegi olarak balıklarımızı yerkende yıne arıcılıktan bahsettik,hocamızın otobüse bınme saati yaklaşmıştı.
Şehre geldiğimizde bizi çok büyük bir süpriz ile karşıladı KamilKOÇ firması,otobüsün yarım saat önce geldigini ve yapacak bir şeyleri olmadıgını,herşey o kadar güzeldiki iki gundür, hocamın biletini Kütahya üzerinden almıştım,oradan bınmesi gerektigi için hak talep edemedik.
hocama İsmail Ayaz fırmasından bilet olarak yolcu ettik,bu arada arif kardeşimiz hep hocamın bilgilerinden depoluyordu ceplerine,fırsatı degerlendiriyordu.









Hocamı ugurladıktan sonra Arif kardeşi yanıma alıp,araba ıle stres atmıya çıktık yaylaya dogru,agaçlar gelınlık giymiş gibi kırçlıydı.Fotograf makınası ile onu çekiyor evde gösterecekmış,kaç yıldır böyle bir manzara ile karşılaşmamış.


Çok keyifli iki gün geçirdim,arı ve arıcı dostların bilgilenmesine yardımcı olabıldiysem dahada mutlu olacagım.



TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMA VE YARDIMCI OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

6 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Saadettin abi biz fırsatı kaçıranlar için bir video veya bilgilerden önemli noktalarla ilgili bir yazı yazarsan memnun olurum.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Sadettin Abi,
Davete icabet edemedik ama keşke gelebilseydik,orada olmayı çok isterdim.Kısmet,demekki başka zaman ve zeminde görüşürüz inşallah.
Saygı ve selamlar.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Çok güzel bir organizasyon ve aynı zamanda çok faydalı bir toplantı oldu. Başta size olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkürler. En önemlisi de Sayın Prof.Dr.Muhsin DOĞAROĞLU Hocamınza vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkürler.

SAYGILAR

HB dedi ki...

Tebrikler abi, iyi iş çıkardınız.

İlhami Uyar dedi ki...

Sadettin bey emeği geçen herkesi özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum.Katılamadığım için çok üzüldüm.Kolay gelsin,iyi çalışmalar.

Adsız dedi ki...

Ekibimiz Casper servisleri olarak paylaşımlarınızı çok beğendik. Bloğunuzda başarılar dileriz