10 Kasım 2008 Pazartesi

55 YASINDAN SONRA YENİ DOSTLAR

Merhaba arı dostları;

Gelecegı gecmişinden az olan bir arıcıyım.1992 hazıranından berı hobı olarak arıcılık yapmaktayım.Gecen bu yıllar ıcınde ne yaptıysam elımden gelenın en ıyısını yapmıya calıstım.esas meslegım fotografcılıktı(temmuz 2008 de dukkanımı kapattım) arıcılıga ılk basladıgım yıllarda bana bılgı olarak yardım eden SÖGÜT kazasında albayın cocukları olarak bilinen ,serhat,serdar,serkan kardeslerın cok emegı vardır.hepsıne cok tesekkur ederım.

Arıcılıga baslamam ıse tamamen tesaduf,bır ögretmen arkadaşın tayını çıkmıstı. arılarını satmak ıstıyordu,amcam ve damadı Hamdı ıle arılara bakmıya gıttık.güya arıları onlar alacaktı aklımda hıc olmıyan arıcılıga onların sayesınde basladım.

24 kovanla basladım,ılk gunler yardım ettıler ama herkesın arısı var,oglum foto bu ış böyle olmaz deyip elımı taşın altına soktum. ayaklarımdan cok sokuyorlardı,askeri merasım tozluklarından yaptırdım ayaklarıma sokmasınlar dıye.

tabı bunun yanında okumıya basladım arıcılıkla ılgılı ne varsa.ılk işim İstanbul'a gıttıgımde altımetre almak oldu.onun sayesınde bulundugum ilin rakım yüksekliklerini ögrendim.o kış arılarımı İNHİSAR kasasına götürdüm.rakım 350m,hazıranda 1450m ye velhasıl 16 sene hemen hemen aynı gectı.fotografçılıktan boş kalan zamanda arıcılık yapmıya çalıştım.

Geçen yıl bal parmagın bırlıge gonderdıgı kıtapçıktan faydalanarak,bu yıl bıraz bılımsel yapmıya çalıştım ve netıcesı bana gore cok ıyı ıdı.hem arılarımı çogalttım,hemde bal aldım.
Eylül ayının başında sizlerle tanıştım,bu yaşta benım gıbıler elındeki gitgide azalan arkadaşlarıyla idare eder.

YENİ BU KADAR ARKADAŞ ve DOST EDİNECEGIM HİC AKLIMA GELMEZDİ.

iyiki varsınız,iyiki arıcısınız.TÜM TANIDIGIM ve TANIMADIGIM ARICILARA MERHABA...

8 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

slm
arıcılığa girişiniz ne ilginç
bizimkide başka bir çeşit
babmın
bir arkadaşı arı getirmiştide öşekilde arıcılığa girmiştik
yoksa nereden bilirdik bu işi
arı görsek kaçardık
boşuna dememişler
herşey nasip işi

Üzeyir Okkan dedi ki...

sonuçta bir şekilde bulaşıyor insana bu arıcılık hastalığı,
Blogunuz hayırlı olsun
Kolay gelsin.

muratakın dedi ki...

Sadettin Bey:
Fotoğrafçı dükkanınız pasajın içinde onu biliyorum, Ama bir zamanlar arıcılık konusunda bilgili kibar birisi vardı, adaşınız saatçı Sadettin Ağabey ondanda ışık almış olabilirdiniz.
Arıcı Sinanın oğlu leblebici Hamdi o da iyidir.
Şimdi bu yazıyı okuyunca Halil Bilen buraları bitirdi Bozüyük'e de el attı diyecek.
Saygılar.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Blogunuz hayırlı olsun.

SELAMLAR

HB dedi ki...

Buraları bitirdi Bozüyük'e de el attı.

HB dedi ki...

Unuttum gerçekten...

Şimdi fotoğrafçı/arıcı olunca beklenti nasıl da artıyor.

Bakalım foto konusunda ne gibi yenilikler ve profesyonel çalışmalar göreceğiz.

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

bloguma hayırlı olsundıyen,taşkın'a,armagan arıcılıga,mahmudıye arıcılıga saygılar.murat akın hocam,benden baya yaslısnız anladıgım kadarıyla,saatcı saadettın abıyı tanıdıgınıza gore.kendılerı bızım kapı komsumuzdu.dukkanımı falan blıyorsunuz ama ben sızı anımsayamadım.tanısmak dılegıyle.

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

halıl hocam,benden baya beklentılerınız var,ısallah cevap verebılırım.(fotograf konusunda endıselerım var) saygılar sunarım.