18 Kasım 2008 Salı

2008 KIŞ HAZIRLIGIM

Daha önceki yıllar arılarımın balını alınca,soldan iki çerçeveyi alıp,hem şerbetlige yer açıyordum ,hemde kovanı daraltarak kışa hazırlıyordum.

Varrova ilaçlaması ve şerbet vermek bittikten sonra,kasım ayında arılı çercevelerin üzerini,pamuklu kalın bir bez ile sarıyordum. yaza bu şekilde çıkarıyordum.

Bu sene ise,pamuklu bezi yandaki çerçevenin üzerine sarıp bölme tahtası yaptım.arıların üzerini önce jelatinle sardım daha sonra şeker çuvalını keserek,battaniyeye sarar gibi sardım arıları.

(kış aylarında,çuvalı kaldırarak jelatinin altındaki arıların durumunu merak ediyorum)

4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Fazla meraklı olmamak lazım Sadettin abi::)))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Saadettin bey.

Çercevelerin üzerine koyduğunuz jilatin içerine nem oluşmasına sebebiyet vermeyecek mi.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

SADETTİN BEY,
O JELATİN DEDİĞİNİZ NAYLONDAN VAZGEÇMENİZİ ÖNERİRİRİM.KIŞIN HAVADAKİ NEM ORENI ZATEN YÜKSEK OLACAK VE KOVAN İÇİ SU DÖKMÜŞ GİBİ TERLEME YAPACAK BUDA KÜFLENME VE KOVAN İÇERİSİNDEKİ ÖLÜ ARILARDA BU KÜK İLE BERABER HASTALIKLARA ZEMİN OLUŞTURACAKTIR.

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

merhaba tuncay kardaeşim,tavsiyelerin için çok teşekkue edrim,ben yalnız iki kovanımı jelatnli olarak kışa soktum,deneme amaçlı.her hafta kontrol ediyorum.muhteşem beyin yaptıgı gibi yalıtım saglamsa bi problem olmaz kanaatindeyim.üst önlerinde jelatın tam kaplı degil.hava sirkülasyonu oluyor şimdilik.BAŞARILAR.